Echipamente FNC
RDI Grain Systems proiecteaza, furnizeaza și monteaza fabrici de nutreturi combinate si bucatarii furajere pentru lucrul cu o gama larga de retete, produse si capacitati potrivite pentru ferme cat si pentru instalatii comerciale. Furnizam echipamente si instalatii pentru FNC-uri cu capacitati de la 0.5 - 100 t/h.
În general, o fabrică de nutrețuri combinate (FNC-uri) este proiectată pentru un anumit tip de produs (e.g., pentru porci, pentru pești), dar pot fi proiectate bucătării furajere care să lucreze cu o gamă largă de rețete. Indiferent de tipul fabricii, etapele de producție sunt aceleași: primire, măcinare, dozare, amestecare, peletizare, răcire, cernere, ambalare.
Proiectam si realizam fabrici "la cheie" sau furnizam parti individuale din linia de productie, astfel imbunatatind una sau mai multe etape ale productiei.
![](http://rdigrainsystems.ro/wp-content/themes/czgd/img/produse/fnc/cubettatura-2.jpg)
Componentele unui FNC
Zona receptie
Cerealele sunt primite la buncarul de receptie, in vrac sau in saci, prin intermediul camioanelor. Dupa care, o secventa de conveioare, elevatoare cu cupa si distribuitoare pneumatice transfera materia prima diversa in celulele de stocare selectate.
Zona dozare
Intr-un cantar, amplasat peste celulele de incarcare, cerealele sunt dozate in mod automat, in secventa si in relatie cu reteta care se proceseaza. Dozarea are loc prin snecurile instalate pentru descarcarea fiecarui siloz.
Zona macinare
Odata ce dozarea ultimei componente a retetei a fost terminata, deschiderea cantarului permite cu ajutorul conveioarelor transferul produselor de la moara care transforma cerealele in faina cu ajutorul conveioarelor, in relatie cu gratarul instalat.
Zona amestecare
Un sistem pneumatic de transport ia faina – rezultata din procesul de macinare – printr-un transportor pneumatic catre mixer care, intr-un interval de 5 la 6 minute, creaza un mix omogen al materialelor. Odata cu deschiderea valvei pentru descarcare, prin forta gravitatiei, mixul va ajunge in buncarul aflat sub mixer.
Zona peletizare
Prin intermediul unui extractor si a unui elevator cu cupe, produsul este transferat de la mixer catre containerul de pre-peletizare amplasat deasupra presei. Faina este tratata in grupul pentru tratament al presei apoi peletizata. Peletizarea este un proces termo-mecanic.
Zona ambalare
Peletii extrasi din turnul de racire este depozitat, printr-un elevator cu cupe, intr-un container de depozitare, la teava de golire unde este instalat un extractor cu functia de a doza produsul pentru a fi cantarit si impachetat printr-un cantar de impachetare semi-automatic.